Janneke van de Venne (in het wit) namens MOP.
Volledig scherm
Janneke van de Venne (in het wit) namens MOP. © Peter van Gogh

Carmen Victoria en Janneke van de Venne naar Oranje-Rood

Oranje-Rood heeft twee talenten aan zich weten te binden. Carmen Victoria (17) komt over van HC Den Bosch en Janneke van de Venne (21) van MOP.

Victoria debuteerde in oktober in het eerste van HC Den Bosch. De aanvallende middenveldster doorliep de nationale jeugdteams en tekent voor twee seizoenen in Eindhoven. ,,Oranje-Rood doet mee om het kampioenschap en heeft jonge goede speelsters. De aanvallende speelstijl spreekt mij erg aan en de ambities van de club om structureel de play-offs te spelen matchen goed met mijn eigen ambities. Ik wil mijn bijdrage leveren aan nieuwe successen en mezelf de komende jaren ontwikkelen tot een meer dan behoorlijke hoofdklassespeelster. Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan en te beginnen bij  Oranje-Rood”, licht Victoria haar overstap toe.

Van de Venne speelde vier seizoenen voor MOP uit Vught, waarmee ze aan kop ging in de promotieklasse. Ook zij is een aanvallende middenveldster en ligt voor twee jaar vast. Van de Venne: ,,De overstap naar de hoofdklasse is weer een stap hoger voor mij. Ik heb zin om mij bij HC Oranje-Rood verder te gaan ontwikkelen en ben blij dat ik die kans krijg.”

Eerder deze week werd al bekend dat Belgisch international Pauline Leclef (24) Braxgata inruilt voor Oranje-Rood, waar ze een contract tekende voor twee jaar. Oranje-Rood staat komend seizoen onder leiding van trainer-coach Stefan Duyf.