Volledig scherm
PREMIUM
Slechts twee van de zes internationals werden uiteindelijk opgeroepen door de bondscoach: Mink van der Weerden (links) en Bob de Voogd. © ANP

‘Chantage’ tegen internationals Oranje-Rood: ‘Te gek voor woorden wat er is gebeurd’

De interlandcarrière van zes spelers van Oranje-Rood hing vorige week aan een zijden draadje. Door een conflict tussen de Eindhovense club en de hockeybond over het afstaan van internationals dreigde de bond het zestal per direct uit het Nederlands team te zetten. ,,Pure chantage”, reageert Harry van Hout van Oranje-Rood.

In het Eindhovense Hotel Parkzicht werd vorige week woensdag in allerijl spoedberaad gehouden. De zes internationals van Oranje-Rood (Mink van der Weerden, Bob de Voogd, Pirmin Blaak, Joep de Mol, Teun Beins en Max Kuijpers) werden ontboden door bondscoach Max Caldas die samen met teammanager Joof Verhees naar Eindhoven was afgereisd. Hier kregen de spelers van de bondscoach te horen dat ze ‘tot nader order’ uit Oranje zouden worden gezet als Oranje-Rood hen niet zou vrijgeven voor het Pro League-duel met Spanje op 13 april. Op de vraag wat ‘tot nader order inhoudt’ kregen ze van Caldas te horen: ‘Reken maar tot en met EK deze zomer’. De zes spelers waren zwaar aangeslagen en vreesden voor hun interlandcarrière.