Volledig scherm
Glenn Schuurman baalt © Orange Pictures

Dure nederlaag hockeyers Oranje in Eindhoven

De hockeymannen van Oranje hebben zondagmiddag in Eindhoven de FIH Pro Leaguewedstrijd van Groot-Brittannië met 1-3 verloren.

Groot-Brittannië kwam na negen minuten spelen op het veld van Oranje-Rood op voorsprong dankzij een fenomenale uithaal met de backhand van Will Calnan. Twee minuten later maakte Mink van der Weerden alweer gelijk uit een strafcorner: 1-1. In de brandende zon creëerden beide ploegen kansen, maar voor rust werd niet meer gescoord.

In het derde kwart had Mirco Pruijser het geluk niet aan zijn zijde. Zijn inzet kwam via binnenkant paal terug het speelveld in. Vlak voor de laatste onderbreking scoorde Sam Ward wel de 1-2 en direct erna werd het 1-3 via Chris Griffiths.

Oranje heeft nu na 8 gespeelde duels 12 punten. Groot-Brittannië komt op 16 punten uit 10 duels uit en blijft zo dus een serieuze concurrent voor een plek in de top vier die recht geeft op het spelen van het finaleweekend, eind juni in het Wagenerstadion in Amstelveen. Oranje moet deze maand nog aan de bak. De volgende wedstrijd is dinsdagavond in Eindhoven tegen Nieuw-Zeeland.