Volledig scherm
Teleurstelling bij Mink van der Weerden na de nederlaag tegen Amsterdam. © KOEN SUYK

Dure nederlaag Oranje-Rood in Amsterdam

De hockeyers van Oranje-Rood hebben vrijdagavond een dure nederlaag geleden tegen Amsterdam. De ploeg van interim-coach Toon Siepman verloor terecht van de Amsterdammers: 2-0.

In de stromende regen waren beide partijen elkaar in het Amsterdamse bos lange tijd aan het aftasten. De eerste kans voor Oranje-Rood volgde pas na een half uur spelen. Thomas Briels draaide goed weg maar zijn inzet ging net naast. Amsterdam stelde hier in de beginfase twee kansen en een mislukte strafcorner tegenover. De thuisploeg kwam voor Oranje-Rood op een vervelend moment op voorsprong. In de slotseconde voor het rustsignaal liet Justin Reid-Ross doelman Pirmin Blaak van Oranje-Rood kansloos: 1-0.

De Eindhovenaren waren na rust amper de kleedkamer uit of het stond al 2-0. Valentin Verga was de doelpuntenmaker. Hierna ontbrandde de wedstrijd. Oranje-Rood moest risico’s nemen en speelde in het derde kwart met veel meer drang naar voren. Amsterdam kreeg hierdoor veel ruimte, maar wist enkele grote kansen op 3-0 niet te verzilveren. Namens Oranje-Rood was Briels dicht bij de aansluitingstreffer, maar de Belg stuitte op doelman Philip van Leeuwen van Amsterdam.

In het laatste kwart kon Oranje-Rood geen vuist meer maken en liet Amsterdam het na om de score op te voeren.