Bob de Voogd
Volledig scherm
Bob de Voogd © Natasja Weber

Duur puntenverlies Oranje-Rood in Den Haag

Tegen het gepromoveerde Klein Zwitserland hebben de mannen van Oranje-Rood twee dure punten laten liggen. De Eindhovense hockeyers kwamen in Den Haag vrijdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Oranje-Rood kwam al na vijf minuten op voorsprong door een prima goal van Bob de Voogd. Hierna kreeg Rizwan de kans op 0-2 maar hij raakte de onderkant van de lat.

Oranje-Rood hanteerde vervolgens een te laag tempo en miste de creativiteit om de Haagse muur te slechten. Aan het einde van het derde kwart maakte Koen Bijen uit de rebound van een strafcorner de gelijkmaker.

Plichtmatig

,,Het was plichtmatig vanavond", reageerde coach Roger van Gent. ,,We lieten ons in slaap sussen door Klein Zwitserland. Het ontbrak aan beleving en energie." Van Gent is blij dat zijn ploeg zondag al de kans krijgt om een en ander recht te zetten. In Eindhoven wacht dan een topduel met Kampong. De landskampioen verloor vrijdagavond in eigen huis van Bloemendaal (1-2).

Oranje-Rood heeft nu na drie wedstrijden zeven punten en staat op de tweede plek. Koploper is Bloemendaal met negen uit drie.