Volledig scherm
L-R: Maria Jimena Cedres Lobbosco van Oranje-Rood, Daphne van der Velden van Oranje-Rood en Laura Nunnink van Oranje-Rood na de 0-1 © Orange Pictures

Eerste nederlaag vrouwen Oranje-Rood

Een heel goede eerste helft en een mindere tweede helft moesten de vrouwen van Oranje-Rood bekopen met de eerste nederlaag van het seizoen. De topper met SCHC eindigde in 3-2.

Oranje-Rood begon heel goed in Bilthoven. Valerie Magis (strafcorner) en Daphne van der Velden zorgen voor een 0-2 voorsprong. Kort voor rust kwam SCHC terug tot 1-2 door een goal van Ginella Zerbo.

In de tweede helft begon de Stichtsche beter. Eerst voorkwam keepster Saskia van Duivenboden nog de gelijkmaker maar even later kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte.

In het laatste kwart kwam SCHC drie minuten voor tijd op voorsprong: 3-2.

  1. Zwaarbevochten zege hockeysters op laatste Champions Trophy

    Zwaarbe­voch­ten zege hockey­sters op laatste Champions Trophy

    De Nederlandse hockeysters zijn in Changzhou met een zwaarbevochten zege begonnen aan de 23ste en laatste editie van de Champions Trophy. De zesvoudige kampioen, die in China zeker niet op volle sterkte is neergestreken, versloeg Japan met 3-1. Vijf minuten voor tijd bracht Maria Verschoor de wereldkampioen voor de eerste keer op voorsprong. Daarna besliste Marijn Veen het duel. De 22-jarige debutante van Amsterdam had ook de gelijkmaker op haar naam gebracht.