Volledig scherm
Mink van der Weerden in actie. © Orange Pictures

Euro Hockey League strijkt opnieuw neer in Eindhoven: 'Een eer om dit te mogen organiseren'

Oranje-Rood is volgend jaar opnieuw gastheer van twaalf duels in de Euro Hockey League. Van 17 tot en met 22 april 2019 worden net als in 2017 de achtste finales en kwartfinales van het prestigieuze toernooi in Eindhoven afgewerkt. 

De hockeyers van Oranje-Rood schaarden zich zondag bij de laatste zestien door in Barcelona met 2-1 te winnen van het Oostenrijkse SV Arminen. Naast Oranje-Rood zorgen Amsterdam en Kampong voor de Nederlandse inbreng in de Euro Hockey League, die vorig jaar ook al aan de Aalsterweg neerstreek. 

Captain Mink van der Weerden heeft zin in de volgende fase van het toernooi. ,,Ik kijk er echt naar uit. Het maakte de taak om ons in Barcelona te kwalificeren voor de laatste zestien nog belangrijker. Het is een eer om dit als club te mogen organiseren. We hebben het de vorige keer heel goed gedaan en iedereen wil graag voor eigen publiek spelen."

Loting

Op zondag 21 oktober vindt de loting voor de Euro Hockey League plaats bij Oranje-Rood. De mannen spelen dan thuis tegen HC Den Bosch, de vrouwen ontvangen HDM.