Volledig scherm
Archiefbeeld Oranje-Rood. © KOEN SUYK

Geen play-offs voor mannen Oranje-Rood

Het is klaar voor de mannen van Oranje-Rood. Doordat concurrent Amsterdam ‘gewoon’ won van Pinoké (3-2) had de uitslag van het duel tussen HC Den Bosch en Oranje-Rood geen enkele waarde meer. In Den Bosch hielden de twee subtoppers van de hoofdklasse elkaar in evenwicht: 2-2.

Voor de tweede keer in drie jaar tijd mist Oranje-Rood de play-offs om de landstitel. Tel daarbij op de vroege uitschakeling in de Euro Hockey League, in de achtste finales en het is evident dat de Eindhovense hockeyers een mislukt seizoen beleefden.

Gistermiddag werd het aan de Oosterplas nooit spannend. Amsterdam leidde al na het eerste kwart met 2-0 tegen Pinoké waardoor het geloof bij zowel Oranje-Rood als Den Bosch zienderogen wegebde. Beide ploegen hadden voor de wedstrijd nog een kleine kans om de play-offs te halen. Dat zou alleen het geval zijn bij winst van Oranje-Rood danwel Den Bosch en een gelijkspel of verlies van Amsterdam.

Bij de Eindhovenaren speelden Robert van der Horst en Bob de Voogd hun laatste wedstrijd in Heren 1. Voormalig captain Van der Horst (hij wordt dit jaar 35) stopt na twintig jaar met topsport. De Voogd (bijna 31) verkast in het nieuwe seizoen naar het Belgische Braxgata. Van der Horst fleurde zijn afscheidsduel op met een doelpunt. In het tweede kwart zorgde hij met een benutte strafbal voor de 0-1. Oud-Oranje-Rood-speler Jelle Galema maakte nog voor rust gelijk; 1-1

In de laatste twee kwarten gingen beide ploegen voor de winst. In de slotfase bracht Nicolas Della Torre HC Den Bosch uit een strafcorner op voorsprong; 2-1. Nog geen minuut later was het alweer gelijk door een prachtige treffer van Benjamin Stanzl; 2-2. 

 1. Nederlandse tophockeyster verwijdert Twitteraccount na uitlachen fan en weigert commentaar
  UPDATE

  Nederland­se tophockey­ster verwijdert Twitterac­count na uitlachen fan en weigert commentaar

  De internationale hockeyfederatie FIH heeft na een kwetsend bericht op sociale media van speelster Reneé van Laarhoven, vaste waarde bij Dames 1 van SV Kampong en vorig jaar nog hockeyinternational, de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld. ,,Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd”, laat de FIH weten.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.
 3. Nederlandse tophockeyster onder vuur na uitlachen fan op Instagram: ‘Je bent een dikke trol’

  Nederland­se tophockey­ster onder vuur na uitlachen fan op Instagram: ‘Je bent een dikke trol’

  Tophockeyster en international Renée van Laarhoven is maandag in ernstige verlegenheid gebracht nadat ze een gigantische blunder op Instagram maakte. De 22-jarige Utrechtse maakte in een openbaar bericht een Argentijnse fan uit voor ‘dikke trol’, in de veronderstelling dat ze het als privébericht naar haar vriend verstuurde. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond reageert verontwaardigd en neemt afstand van het bericht. ,,Nederland houdt van de Argentijnse fans.’’