Volledig scherm
Archiefbeeld Oranje-Rood. © KOEN SUYK

Geen play-offs voor mannen Oranje-Rood

Het is klaar voor de mannen van Oranje-Rood. Doordat concurrent Amsterdam ‘gewoon’ won van Pinoké (3-2) had de uitslag van het duel tussen HC Den Bosch en Oranje-Rood geen enkele waarde meer. In Den Bosch hielden de twee subtoppers van de hoofdklasse elkaar in evenwicht: 2-2.

Voor de tweede keer in drie jaar tijd mist Oranje-Rood de play-offs om de landstitel. Tel daarbij op de vroege uitschakeling in de Euro Hockey League, in de achtste finales en het is evident dat de Eindhovense hockeyers een mislukt seizoen beleefden.

Gistermiddag werd het aan de Oosterplas nooit spannend. Amsterdam leidde al na het eerste kwart met 2-0 tegen Pinoké waardoor het geloof bij zowel Oranje-Rood als Den Bosch zienderogen wegebde. Beide ploegen hadden voor de wedstrijd nog een kleine kans om de play-offs te halen. Dat zou alleen het geval zijn bij winst van Oranje-Rood danwel Den Bosch en een gelijkspel of verlies van Amsterdam.

Bij de Eindhovenaren speelden Robert van der Horst en Bob de Voogd hun laatste wedstrijd in Heren 1. Voormalig captain Van der Horst (hij wordt dit jaar 35) stopt na twintig jaar met topsport. De Voogd (bijna 31) verkast in het nieuwe seizoen naar het Belgische Braxgata. Van der Horst fleurde zijn afscheidsduel op met een doelpunt. In het tweede kwart zorgde hij met een benutte strafbal voor de 0-1. Oud-Oranje-Rood-speler Jelle Galema maakte nog voor rust gelijk; 1-1

In de laatste twee kwarten gingen beide ploegen voor de winst. In de slotfase bracht Nicolas Della Torre HC Den Bosch uit een strafcorner op voorsprong; 2-1. Nog geen minuut later was het alweer gelijk door een prachtige treffer van Benjamin Stanzl; 2-2.