Volledig scherm
PREMIUM
Donja Zwinkels van Oranje-Rood juicht na het maken van de winnende shoot-out in de finale van de Gold Cup. De eerste prijs van de fusieclub is binnen. © Orange Pictures

Gold Cup goud waard voor Oranje-Rood: ‘Voor de titelstrijd is de ervaring van zo'n finale heel belangrijk’

,,We hebben gewoon de eerste prijs voor Oranje-Rood gepakt. Dat wilden we heel graag", jubelde Donja Zwinkels, die er in de shoot-outserie van de finale van de Gold Cup twee maakte. ,,Het was heel spannend. De eerste shoot-out die ik moest nemen moest erin, als ik de tweede zou missen dan kwam er weer iemand na mij. Dan is de druk net iets minder."

De Eindhovense hockeyvrouwen volgen daarmee als bekerwinnaar Bloemendaal op, dat vorig jaar de eerste editie van dit bekertoernooi won. De Gold Cup moet nog aan traditie winnen, daarom is het belangrijk dat play-offdeelnemer Oranje-Rood nu op de erelijst prijkt. Topploegen als Den Bosch en Amsterdam vinden het toernooi op donderdagavond overbodig en SCHC stuurde in de kwartfinale een veredeld jeugdteam naar Eindhoven. Tina Bachmann toonde zich eerder ook 'een beetje huiverig.',,De beker is extra, maar zit de hoofdklasse niet echt in de weg. En voor ons is het goed om zoveel mogelijk finales te spelen en daarvan te leren", aldus de OR-coach.