Laura Nunnink stapt over naar HC Den Bosch.
Volledig scherm
Laura Nunnink stapt over naar HC Den Bosch. © HC Den Bosch

HC Den Bosch kaapt sterspeelster Nunnink weg bij Oranje-Rood

Laura Nunnink maakt de overstap van Oranje-Rood naar HC Den Bosch. De 25-jarige hockeyster uit Eindhoven tekent aan de Oosterplas een contract voor twee seizoenen.

Nunnink speelt al sinds haar achtste bij Oranje-Rood en groeide aan de Aalsterweg uit tot de absolute sterspeelster van de Eindhovense hockeysters. Na zeventien jaar vindt de aanvallende middenvelder het tijd voor een nieuwe uitdaging. ,,Ik ken bij HC Den Bosch al veel meiden, wat de overstap gemakkelijker maakt”, zegt Nunnink. ,,Ik wil mezelf nog meer ontwikkelen en uiteraard met mijn nieuwe teamgenoten prijzen pakken.”

120-voudig international Nunnink is geen onbekende voor HC Den Bosch-coach Raoul Ehren. De oefenmeester leidde Jong Oranje met Nunnink in de gelederen in 2013 naar de wereldtitel. ,,Bij HC Den Bosch halen we niet vaak speelsters van buitenaf, maar Laura wilden we er heel graag bij hebben. Ze is een hele complete speelster, waar we de komende jaren hopelijk veel van kunnen genieten. Ze is een fijne toevoeging aan onze selectie en kan helpen bij het verder opleiden van onze talenten.”

Wordt hoofdklasse hockey nog hervat?

Het is nog niet bekend of Nunnink haar laatste duel voor Oranje-Rood al heeft gespeeld. Vanwege het coronavirus ligt de hoofdklasse hockey in ieder geval tot dinsdag 28 april stil. De Eindhovensen bezetten na zeventien wedstrijden de vierde plaats. Nunnink’s nieuwe werkgever HC Den Bosch gaat aan kop.