Volledig scherm
De Argentijnse hockeyster Majo Granatto komt Oranje-Rood versterken. © OR

Herkenbaar Oranje-Rood begint hoofdklasse tegen Pinoké

Het was een rustige zomer voor het vrouwenvaandelteam van Oranje-Rood, dat zondag thuis tegen Pinoké (afslag 12.45 uur) aan de hockeycompetitie begint.

De kern van de de nummer vier van de hoofdklasse is in Eindhoven gebleven. Hazuki Nagai, Sophie van Nieuwamerongen en Thisja van der Kruijs zijn na één seizoen in Eindhoven alweer weg en daarnaast moet Oranje-Rood verder zonder de routiniers Babette van der Velden, Wietske Velthuijs en Larissa Meijer. Laatstgenoemde wordt op doel opgevolgd door Saskia van Duivenbode, die overkwam van Nijmegen. Daarnaast trok Oranje-Rood twee Argentijnse speelsters aan: middenveldster María Jimena Cedrés en aanvalster María José Granatto. 

,,We hebben een goede ploeg en de nieuwe speelsters passen er ook goed bij. We kijken ernaar uit om te beginnen”, aldus Tina Bachmann, de nieuwe trainer/coach van Oranje-Rood. De Duitse laat ook jeugdspeelsters meetrainen met haar selectie. Shihori Oikawa won vrijdag met Japan goud op de Aziatische Spelen en mist daardoor zondag in Eindhoven de openingswedstrijd tegen Pinoké.