Volledig scherm
Lucas Judge volgde in de zomer van 2016 de gelouterde coach Michel van de Heuvel op bij de fusieclub Oranje-Rood. © Orange Pictures / Toon Dompeling

Hockeycoach Judge eind dit seizoen weg bij Oranje-Rood

Na twee seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen hoofdcoach Lucas Judge (35) en Oranje-Rood. De Eindhovense hockeyclub ziet af van het lichten van de optie in het contract van Judge voor twee seizoenen extra. ,,Deze groep heeft een ander type trainer nodig”, stelt Harry van Hout, voorzitter van de Stichting Tophockey Oranje-Rood.

Voor Lucas Judge eindigt zijn eerste klus als hoofdcoach eerder dan hij bij zijn aanstelling in 2016 had gehoopt. De jonge trainer/coach tekende bij Oranje-Rood een contract voor twee jaar met een optie voor nog eens twee jaar. ,,Maar het is voor iedereen het beste dat onze wegen na dit seizoen scheiden”, zei Judge donderdagavond. ,,Mijn visie en wat ik belangrijk vind, is anders dan die van een deel van de spelersgroep. Dat kan gebeuren.”

Noodgreep

Volgens Harry van Hout, voorzitter van de Stichting Tophockey Oranje-Rood, ‘is de wisselwerking tussen de groep en trainer/coach niet optimaal’. ,,Daarom hebben we besloten om het contract niet te verlengen. Deze groep heeft een ander type trainer nodig”, aldus Van Hout, die hier verder niet over wilde uitweiden. In september kwam Van Hout met een noodgreep door de ervaren Roger van Gent aan de technische staf toe te voegen van de op dat moment kwakkelende ploeg. Oranje-Rood begon vervolgens aan een opmars en ging als nummer vier de winterstop in.

Hoewel de hoofdcoach en een deel van de spelersgroep niet op één lijn zitten, hebben zowel Van Hout als Judge er alle vertrouwen in dat Oranje-Rood het seizoen succesvol kan afmaken. Van Hout: ,,Daar is iedereen professioneel genoeg voor. En het begeleidingsteam zit goed in elkaar.” Judge: ,,De doelstelling blijft onveranderd. We willen zo snel mogelijk de play-offs veiligstellen.”

Oranje

De ambitieuze Judge - die in zijn eerste seizoen met Oranje-Rood op één doelpunt de play-offs miste - gaat op zoek naar een nieuwe job als hoofdcoach. Donderdagavond werd ook bekend dat hij per direct is benoemd tot assistent van bondscoach Alyson Annan bij de Nederlandse hockeyvrouwen. ,,Ontzettend gaaf”, reageert de geboren Australiër. ,,Ik ben gevraagd door Alyson en blijf in ieder geval tot en met het WK in Londen deze zomer.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement