Volledig scherm
Glenn Schuurman op archiefbeeld. © Koen Suyk

Hockeyer Glenn Schuurman trots op 100 caps

Een mooie mijlpaal zondagmiddag voor hockey-international Glenn Schuurman. De 27-jarige verdediger uit Boxtel speelde op de Champions Trophy in Breda zijn 100ste interland. De Nederlandse mannen wonnen het duel om de derde plek tegen Argentinië met 2-0 door doelpunten van Jeroen Hertzberger en Mirco Pruyser.

,,Ja honderd is echt bijzonder", reageerde Schuurman na de wedstrijd. ,,Normaal ben ik best een nuchter persoon. Maar net bij het volkslied besefte ik pas goed dat ik honderd keer ben geselecteerd voor het nationaal team. Daar ben ik heel trots op. Met bloed, zweet en tranen heb ik het voor elkaar gekregen", zei Schuurman met de bronzen plak om zijn nek.

Quote

Met bloed, zweet en tranen heb ik het voor elkaar gekregen.

Glenn Schuurman

De jubileuminterland had voor Schuurman nog veel mooier kunnen zijn met een finaleduel op de Champions Trophy. Doordat Oranje zaterdag gelijk speelde tegen India resteerde echter een duel om het brons. Schuurman: ,,Ik denk dat we maximaal gepresteerd hebben. We hebben het helaas laten liggen in de eerste wedstrijd tegen Argentinië. Toen kregen we zoveel kansen maar verloren we met 1-2."