Volledig scherm
De geblesseerde Mink van der Weerden bekijkt de wedstrijd van Oranje tegen Spanje vanaf de kant tijdens. FOTO ANP KOEN SUYK © ANP

Hockeyer Mink van der Weerden haakt geblesseerd af bij Oranje

Mink van der Weerden komt niet meer in actie tijdens de Hockey World League in India. De strafcornerspecialist uit Someren heeft te veel last van de voetblessure die hij opliep tijdens de warming-up voor de eerste wedstrijd tegen Spanje.

,,Tijdens het inlopen verstapte ik me'', vertelt Van der Weerden. ,,Hierdoor kreeg ik opnieuw last van mijn hak. Dat is het laatste jaar al een zwakke plek. Vervolgens is er in het ziekenhuis in India een scan gemaakt. Naar aanleiding hiervan is in goed overleg met de medische staf hier en medici in Nederland besloten dat het onverstandig is om te spelen. Ik baal dat ik niet op het veld kan staan, maar dit is de juiste beslissing."

Zonder Van der Weerden haalde Nederland slechts één puntje uit de drie groepswedstrijden. Oranje stuit donderdag in de kwartfinale op Duitsland, de winnaar van de andere poule. Van der Weerden blijft in Bhubaneswar om dat duel te bekijken. Het is nog onduidelijk hoe lang de speler van Oranje-Rood is uitgeschakeld.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement