Volledig scherm
Blijdschap bij Oranje-Rood na de winst in Tilburg. © Rogier Balk

Hockeymannen Oranje-Rood kloppen Tilburg bij seizoensopening

De hockeyers van Oranje-Rood zijn de competitie begonnen met een 3-4 overwinning in Tilburg. De ploeg van de nieuwe hoofdcoach Robert van der Horst liet HC Tilburg in de slotfase terugkomen van 1-4 tot 3-4, maar trok uiteindelijk wel de drie punten over de streep.

Voor rust maakte de klasse van Mink van der Weerden het verschil. Uit twee strafcorners haalde hij het maximale rendement. Thuisploeg Tilburg kreeg in de eerste twee kwarten zes strafcorners waaruit de ploeg van Jeroen Delmée slechts één keer scoorde.

Spits Jim van de Venne bracht Oranje-Rood al na zes minuten op voorsprong. Van der Weerden maakte aan het einde van het eerste kwart de 0-2. Tilburg kwam in het tweede kwart terug via Sander Visser waarna Van der Weerden op slag van rust opnieuw zijn strafcornertalent liet zien; 1-3.

Na rust prikte nieuweling Thibeau Stockbroekx zijn doelpunt mee uit de rebound van een strafcorner; 1-4. Na de 2-4 van Tim Cross (mooie goal in verre hoek) negen minuten voor tijd leefde Tilburg op. Jip Krens maakte in de 66ste minuut nog de 3-4, maar Oranje-Rood hield in de nerveuze slotminuten stand.