Volledig scherm
Oranje-Rood - Almere © Orange Pictures / Erwin Goossens

Hockeymannen Oranje-Rood laat voorbij Almere

De hockeymannen van Oranje-Rood hebben hun tweede zege in successie geboekt. In eigen huis werd Almere zondagmiddag verslagen: 3-1. Vorige week opende Oranje-Rood de competitie met een knappe 4-5 zege bij HGC.

Tegen Almere kwamen de Eindhovense hockeyers in het tweede kwart op voorsprong door Bob de Voogd. De aanvaller werkte een strafcornervariant attent binnen; 1-0.

Na rust kreeg Oranje-Rood via Benjamin Stanzl, Lucas Martinez en De Voogd kansen om de score te verdubbelen. Dat lukte niet en ondertussen groeide Almere in de wedstrijd. De eerste strafcorner die de gasten kregen, leverde direct de gelijkmaker op via Stijn Jolie: 1-1. Dat was een flinke tegenvaller voor Oranje-Rood dat slordig speelde.

In het vierde en laatste kwart stelde de thuisploeg snel orde op zaken. Binnen een minuut zorgde Thomas Briels met zijn backhand voor de 2-1. Een paar minuten later maakte Robert van der Horst er 3-1 van na opnieuw een mooie strafcornervarant. Hierna volgden nog een paar grote kansen voor Oranje-Rood maar gescoord werd er niet meer.