Archiefbeeld Freeke Moes.
Volledig scherm
Archiefbeeld Freeke Moes. © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijne

Hockeysters Oranje-Rood balen van gelijkspel bij Kampong

De hockeysters van Oranje-Rood misten donderdagavond in de uitwedstrijd tegen Kampong teveel kansen. De vrouwen kwamen tweemaal op voorsprong maar wisten de overwinning niet over de streep te trekken: 2-2.

Het duel tussen de nummer zes (Kampong) en nummer vier (Oranje-Rood) van de ranglijst stond eigenlijk voor vrijdagavond op het programma. Aangezien vrijdag de uitvaart plaatsvindt van Liesbeth van der Velden - Jonkers (de moeder van aanvoerster Daphne) werd de wedstrijd op voorspraak van Oranje-Rood een dag vervroegd.

Het team van coach Tina Bachmann wist dat het een moeilijke avond te wachten stond. Bij de heenwedstrijd afgelopen najaar was Kampong verantwoordelijk voor de eerste thuisnederlaag van de Eindhovense vrouwen (1-2).

Stromende regen

In de stromende regen kwam Oranje-Rood in Utrecht goed voor de dag. Freeke Moes zette haar ploeg voor rust na een mooie actie op 0-1. De Eindhovense hockeysters kregen verschillende kansen om de score te verdubbelen, maar scoren was een probleem. Via een strafcorner kwam Kampong langszij. De Chileense aanvalster Manu Urroz - afgelopen weekend ook al trefzeker - zette Oranje-Rood in het derde kwart verdiend op voorsprong: 1-2. Een minuut later was het alweer 2-2.

Freeke Moes baalde van het gelijkspel. ,,Er had echt veel meer ingezeten”, zei de snelle aanvaller na de wedstrijd. ,,Wij waren de bovenliggende partij en hadden het gewoon eerder moeten afmaken. Voorin misten we teveel kansen en verdedigend gaven we de goals te makkelijk weg.”