Volledig scherm
Valerie Magis aan de bal tijdens de goed bezochte play-offwedstrijd Oranje-Rood - Den Bosch. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Hockeysters Oranje-Rood verliezen eerste duel van Den Bosch

EINDHOVEN - De hockeyvrouwen van Oranje-Rood hebben het eerste play-offduel met HC Den Bosch verloren. In Eindhoven werd het zondagmiddag 0-2. 

Marloes Keetels zette de regerend landskampioen uit een strafcorner (Den Bosch kreeg er elf) op voorsprong. Vervolgens bleef het lang spannend, ook omdat Larissa Meijer een strafbal van Maartje Paumen keerde. Frédérique Matla besliste de wedstrijd in de 63ste minuut alsnog: 0-2. De tweede wedstrijd is zaterdag in Den Bosch. Daar is zondag ook een beslissingswedstrijd als Oranje-Rood zaterdag wint.

Den Bosch sloot de reguliere competitie ongeslagen af en won eerder dit seizoen met 2-1 en 4-0 van Oranje-Rood, dat als vierde eindigde en Laren uit de play-offs hield. De laatste Eindhovense overwinning op Den Bosch dateert van 1 december 1996. 

Daphne van der Velden had genoten. ,,Het is goed om te merken dat we niet angstig waren. In de laatste competitiewedstrijden tegen HDM en SCHC moesten we, nu mochten we. Wat niet wil zeggen dat we meehobbelden. We hebben de wedstrijd hard gemaakt met het doel er iets uit te halen. Dat is helaas niet gelukt”, zegt de aanvoerster van Oranje-Rood, die vrijdag na de laatste training pas wist dat ze fit genoeg was om te spelen. ,,Adrenaline doet veel. Ik ben superblij dat ik met een ingetapete enkel en pijnmedicatie mijn bijdrage kon leveren.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement