Volledig scherm
Oranje-Rood wint de Gold Cup © Orange Pictures

Hockeysters van Oranje-Rood winnen Gold Cup

De hockeysters van Oranje-Rood hebben de finale van het bekertoernooi om de Gold Cup gewonnen na shoot-outs. Donja Zwinkels maakte de winnende nadat ook keepster Sarah Sinck zich had onderscheiden.

In de eerste helft werd niet gescoord. Oranje-Rood had licht het overwicht en kreeg via Yibbi Jansen ook de grootste kans op de openingstreffer. Ook mocht de thuisploeg drie keer aanleggen voor een strafcorner, maar achtereenvolgens wisten Jansen, Valerie Magis en Marlena Rybacha de goal niet te vinden. Magis keerde terug in de ploeg nadat ze in de halve finale tegen Pinoké een vinger had gebroken. De opbouwende verdedigster miste de 2 hoofdklasseduels in april die play-offdeelnemer Oranje-Rood niet kon winnen.

Na de pauze kwam Hurley via Teuntje Horn op voorsprong. Met een hard schot herstelde Jansen elf minuten voor tijd het evenwicht. Majo Granatto was voor Oranje-Rood nog het dichtst bij de winnende, maar shoot-outs moesten de beslissing brengen. Na missers van Jansen en Valerie Magis kwam Oranje-Rood met 0-2 achter. Laura Nunnink, Donja Zwinkels en Freeke Moes hielden het hoofd cool. Bij 3-3 kon een nieuwe ronde beginnen, daarin scoorden Jansen en Magis wel en Nunnink nogmaals. Moes kon het duel beslissen, maar deed dat niet. Die eer was even later aan Zwinkels: 7-6. Bekerkeepster Sarah Sinck had met vier reddingen ook een cruciale rol in de afloop en de eerste prijs in de historie van fusieclub Oranje-Roo.