Volledig scherm
Stockfoto Oranje-Rood © Orange Pictures

Hoofdrol De Voogd bij belangrijke zege Oranje-Rood

De mannen van Oranje-Rood hebben op bezoek bij Pinoké drie belangrijke punten aan het totaal toegevoegd. Bob de Voogd blonk in de tweede helft met een doelpunt én een assist uit.

Oranje-Rood startte sterk in het Amsterdamse Bos. Al na twee minuten kregen de Eindhovenaren de eerste strafcorner. De inzet van Mink van der Weerden werd echter gekeerd door Pinoké-doelman Hidde Brink. Na een kwartier was het dan toch raak. Van der Weerden benutte de vierde strafcorner in het voordeel van Oranje-Rood. 

Op slag van rust leek Pinoke langszij te komen, echter redde Pirmin Blaak fantastisch op een schot van Texas Bukkens. In het begin van de tweede helft zakte Oranje-Rood verder in. Pinoke profiteerde hiervan in de persoon van Alexander Hendrickx. De Belgisch international bracht zijn ploeg door een rake strafcorner op gelijke hoogte. Dit bleek voor Oranje-Rood het sein om alle schroom van zich af te gooien.

Eerst was het Bob de Voogd die op schitterende wijze een splijtende pass van Robert van der Horst afrondde. Daarna was De Voogd de aangever en werkte Thomas Briels feilloos af. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en kwam Oranje-Rood niet meer in de problemen.

Matchwinner De Voogd: ,,We hadden grote delen van de wedstrijd de touwtjes in handen. We lieten de tegenstander echter te lang in leven, dat is wel een aandachtspuntje. Over het algemeen ben ik heel tevreden, we stonden er vandaag als collectief. Dit nemen we mee richting de Euro Hockey League en het vervolg van de competitie.’’