Volledig scherm
Jelle Galema speelde zondag tegen Bloemendaal zijn laatste thuiswedstrijd in het oranje-rood. De aanvaller maakte de 2-0 in het duel dat na 70 minuten in 2-2 eindigde. © Oranje-Rood

Jelle Galema: 'Seizoen niet als een nachtkaars laten uitgaan'

In een troosteloze, regenachtige ambiance speelde Jelle Galema zondag voor enkele honderden toeschouwers zijn laatste thuiswedstrijd voor Oranje-Rood. De aanvaller die deze zomer naar HC Den Bosch verkast, fleurde de middag op met een doelpunt en was na afloop vooral blij met de winst - na shoot-outs - op Bloemendaal. Na de reguliere speeltijd stond een 2-2 eindstand op het bord.

Door de winst in de shoot-outsserie hebben de Eindhovense hockeyers een goede uitgangspositie om komend weekend in Bloemendaal de derde plaats in de play-offs veilig te stellen. Die plek geeft volgend seizoen recht op deelname aan de Euro Hockey League (EHL), het prestigieuze toernooi dat met Pasen 2019 in Eindhoven wordt gehouden.

De 25-jarige Galema was er zondag op gebrand om iets moois neer te zetten tijdens zijn afscheidsduel op het sportpark van Oranje-Rood. ,,We willen echt niet dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat. Bovendien spelen we nog ergens om; de EHL is heel belangrijk voor de club. Zeker nu het volgend jaar in Eindhoven wordt gespeeld. En ik ben een sportman. Ik wil altijd winnen."

Veerkracht 

Wel moest Galema erkennen dat hij het in de aanloop naar het duel met Bloemendaal lastig vond om zich op te laden voor de strijd om de derde plek. ,,Ja dat vond ik moeilijk. Het was natuurlijk echt frustrerend dat we er tegen Kampong vorige week twee keer afgingen met shoot-outs. Het was twee keer zo close...", blikte de Boxtelaar terug. ,,Echt onwijs jammer want met deze ploeg hadden we prima in de finale kunnen staan. Daarom vind ik het supermooi dat we toch van Bloemendaal hebben gewonnen. We kregen in de laatste minuut weer een tik door hun late gelijkmaker. Dat was wel een déjà-vu", verwees hij naar de gelijkmaker die Kampong vorige week in de slotminuut maakte. ,,Maar het toont de veerkracht van deze ploeg dat we nu wel de shoot-outs pakken."

Oranje-Rood speelt zaterdag om 16.00 uur de return in Bloemendaal. Eventueel volgt zondag op hetzelfde tijdstip een beslissingsduel eveneens in Bloemendaal. Na negen seizoenen Heren-1 speelt Galema dan echt zijn laatste duel voor de Eindhovenaren.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement