Thomas Briels op archiefbeeld.
Volledig scherm
Thomas Briels op archiefbeeld. © BSR Agency

Mannen Oranje-Rood doen goede zaken in strijd om play-offs

De hockeymannen van Oranje-Rood hebben het tweede duel na de winterstop eenvoudig gewonnen. Na het gelijkspel vorige week tegen Amsterdam (1-1), boekten ze zondag een overtuigende 1-5 overwinning op Almere, de nummer laatst van de hoofdklasse. Door deze zege en dankzij enkele gunstige uitslagen is het gat tot de play-off-plek geslonken tot vier punten.

Oranje-Rood kwam in Almere binnen vijf minuten op voorsprong via Thomas Briels. In het derde en laatste kwart liepen de Eindhovenaren via goals van Briels, Jamie van Aart, Mink van der Weerden en Thibeau Stockbroekx uit naar een grote overwinning. Tussendoor maakte Almere nog wel de 1-2.

Middenvelder Bram Huijbregts speelde een sterke wedstrijd aan Eindhovense zijde. ,,We begonnen heel goed”, blikte Huijbregts na de wedstrijd terug. ,,Dat was ook de afspraak na de matige beginfase van vorige week tegen Amsterdam. Na de 0-1 duurde het helaas even voordat we de score konden uitbreiden. Toen het 1-2 werd dacht ik nog: nu zal het wel spannend worden, maar daar was helemaal geen sprake van. We hebben het heel goed uitgespeeld.”

Dubbel programma in aantocht

Volgende week wacht de ploeg van coach Robert van der Horst een dubbel programma. Vrijdag is de thuiswedstrijd tegen Rotterdam, zondag speelt Oranje-Rood uit tegen Pinoké.