Volledig scherm
Oranje-Rood won met 0-3. © Orange Pictures

Mannen Oranje-Rood houden eindelijk de nul bij simpele zege

De hockeyers van Oranje-Rood boekten zondagmiddag een eenvoudige uitzege op Hurley: 0-3. De ploeg van Robert van der Horst hoefde voor het eerst dit seizoen geen tegentreffer te incasseren.

Vorige week mislukte de doelstelling om een ‘clean sheet’ te halen in de slotseconde van het duel met Klein Zwitserland (4-1). In het Amsterdamse Bos lukte het gistermiddag eindelijk wel. Oranje-Rood gaf achterin helemaal niets – zelfs geen strafcorner – weg. Tot tevredenheid van coach Van der Horst. ,,We hebben de nul gehouden en bij vlagen prima hockey laten zien. Het was een solide, degelijke wedstrijd, met voor ons een meer dan verdiende overwinning.”

Dubbel programma

De doelpunten van Oranje-Rood kwamen op naam van Mink van der Weerden, Jim van de Venne en Jamie van Aart. Bij de Eindhovenaren verdedigde opnieuw de 19-jarige Sander van Berkel het doel. Pirmin Blaak is herstellende van een hersenschudding. Mogelijk is de doelman van Oranje er komend weekend weer bij als er een dubbel programma op de rol staat. En wat voor één. Zaterdag ontvangt Oranje-Rood landskampioen Bloemendaal. Zondag is het Kampong-Oranje-Rood.