Volledig scherm
Wedstrijdbeeld. © Kees Martens.

Mannen Oranje-Rood niet opgewassen tegen landskampioen Bloemendaal: 2-4

Een topwedstrijd op zaterdagmiddag: Oranje-Rood - Bloemendaal. Voor de spelers een noviteit en ook voor de toeschouwers. Al viel de publieke belangstelling viel zaterdag een klein beetje tegen aan de Aalsterweg in Eindhoven. 

Oranje-Rood kwam scherp uit de startblokken. Na twintig seconden kreeg Lucas Martinez alleen voor Bloemendaal-doelman Maurits Visser al de kans op 1-0. Na een één-twee met Jamie van Aart raakte hij de bal echter niet goed. Het waren de gasten die enkele minuten later wel de openingstreffer maakten. 

Uit de eerste de beste strafcorner maakte de geboren Deurnenaar Tim Swaen de 0-1. In het tweede kwart zorgde Roel Bovendeert uit een mooie strafcornervariant voor 0-2. Drie minuten later was het al 0-3 via Florian Fuchs die vogelvrij stond bij de tweede paal. Na 25 minuten spelen keek de ploeg van Robert van der Horst al tegen een 0-3 achterstand aan tegen de regerend landskampioen, het was tevens de ruststand.

Kans op comeback

Direct na rust bracht Thomas Briels Oranje-Rood terug in de wedstrijd met een mooie tip-in: 1-3. In het vervolg van het derde kwart kon de Eindhovense ploeg echter geen vuist maken. De beste mogelijkheid om de spanning terug te brengen, kreeg Mink van der Weerden maar zijn strafcorner werd gekeerd door doelman Visser. In het vierde kwart verzuimde Thibeau Stockbroekx voor open doel de 2-3 te maken. Bloemendaal besliste hierna de wedstrijd via Thierry Brinkman: 1-4. De rake strafcorner van Mink van der Weerden in de slotminuut was alleen goed voor de statistieken.

Aanvoerder Thomas Briels was ondanks de 2-4 nederlaag tegen Bloemendaal tevreden over het spel van Oranje-Rood. ,,Vooral in de tweede helft vond ik ons goed spelen. Ik denk dat we na rust grote delen van de wedstrijd beter waren dan Bloemendaal. We hebben onze tegengoals en de strafcorners veel te makkelijk weggegeven. Bloemendaal is een heel efficiënte ploeg, dat hebben we vanmiddag weer gezien. Zelf wisten we veel te creëren maar het scoren blijft een probleem. We missen drie ballen bij de tweede paal. Toch gaan we gezien ons spel met vertrouwen naar Kampong zondag.”