Mink van den Weerden en Niek van der Schoot van Oranje-Rood kijken toe hoe Pirmin Blaak voorkomt dat  Amsterdam kan scoren.
Volledig scherm
Mink van den Weerden en Niek van der Schoot van Oranje-Rood kijken toe hoe Pirmin Blaak voorkomt dat Amsterdam kan scoren. © DCI Media

Mannen Oranje-Rood schieten niks op met gelijkspel tegen Amsterdam

De hockeyers van Oranje-Rood hebben bij de hervatting van de hoofdklassecompetitie met 1-1 gelijkgespeeld tegen Amsterdam. Door de remise blijft de achterstand van Oranje-Rood op de vierde plek (die recht geeft op de play-offs) 7 punten.

Oranje-Rood begon in eigen huis matig aan de wedstrijd en kwam al na 6 minuten op achterstand door een goal van routinier Teun Rohof. Amsterdam bleef in het eerste kwart de bovenliggende partij en had het initiatief in handen.

Oranje-Rood kwam in het tweede en derde kwart sterk terug. Mink van der Weerden, Jamie van Aart en Thibeau Stockbroekx waren dicht bij de gelijkmaker. In het vierde kwart nam de ploeg van coach Robert van der Horst meer en meer risico. Dat leidde in de 66ste minuut tot de verdiende gelijkmaker van Jim van de Venne. De aanvaller uit Nijmegen schoot mooi raak uit de draai. In de slotseconde voorkwam doelman Pirmin Blaak dat Oranje-Rood met lege handen zou achterblijven. Zijn redding op een strafcorner van Amsterdam was van grote klasse.

Middenvelder Niek van der Schoot vond na afloop dat Oranje-Rood met name in de aanval slimmer moet zijn. ,,We leden voorin teveel balverlies. We moeten echt meer mannelijkheid tonen.”