Volledig scherm
Mink van der Weerden tijdens de wedstrijd tegen HC Den Bosch. © BSR Agency

Mannen Oranje-Rood thuis hard onderuit tegen Den Bosch: 2-4

De hockeymannen van Oranje-Rood hebben in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen een gevoelige nederlaag geleden tegen HC Den Bosch: 2-4. Halverwege de wedstrijd stond het al 0-4 voor de zeer effectieve bezoekers.

Oranje-Rood begon belabberd. Individuele blunder, collectieve fouten; het team van coach Robert van der Horst hing als los zand aan elkaar. Den Bosch was op alle fronten een klasse beter.

Voormalig Oranje-Rood-aanvaller Jelle Galema bracht Den Bosch snel op voorsprong. Binnen tien minuten stond het 0-2 nadat Noud Schoenaker een fout van Gijs van Merriënboer ongenadig afstrafte. Joaquin Menini deed dat even later na geblunder van Mink van der Weerden; 0-3. En in de slotminuut voor het rustsignaal zorgde Schoenaker voor de 0-4 ruststand waar niets op af te dingen viel.

In de tweede helft toonde Oranje-Rood wel strijdlust. Van der Weerden maakte tien minuten na rust uit een strafcorner 1-4. Dertien minuten voor tijd zorgde Thibeau Stockbroekx met een mooie goal voor de 2-4. Maar daar bleef het bij.