Volledig scherm
PREMIUM
Feest bij de vrouwen van HC Helmond © DCI media

Megastunt vrouwen HC Helmond met zaaltitel

Een unieke prestatie voor de vrouwen van HC Helmond. Zondag kroonden ze zich voor het eerst in de clubhistorie tot Zuid-Nederlands kampioen zaalhockey. ,,Dit heeft echt niemand voor mogelijk gehouden.”

De vrouwen van HC Helmond gaan strijden om een plek in de hoofdklasse zaalhockey. Dat is naast een fraaie beker de prijs die toebehoort aan de winnaar van het Zuid-Nederlands kampioenschap. Aanstaande zondag wacht in Rotterdam het onverwachte toetje van een glorieus zaalseizoen voor het team van coach Roeland de Laat.

 1. Nederlandse tophockeyster verwijdert Twitteraccount na uitlachen fan en weigert commentaar
  UPDATE

  Nederland­se tophockey­ster verwijdert Twitterac­count na uitlachen fan en weigert commentaar

  De internationale hockeyfederatie FIH heeft na een kwetsend bericht op sociale media van speelster Reneé van Laarhoven, vaste waarde bij Dames 1 van SV Kampong en vorig jaar nog hockeyinternational, de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld. ,,Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd”, laat de FIH weten.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.