Volledig scherm
Mink van der Weerden (l) met zijn nieuwe coach André Henning bij Rot-Weiss Köln. © Rot-Weiss Köln

Mink van der Weerden verlaat Oranje-Rood na twaalf jaar voor Rot-Weiss Köln

Hockeyer Mink van der Weerden is op de website van Rot-Weiss Köln gepresenteerd als nieuwe speler van de Duitse topclub. De 31-jarige Somerenaar is aan zijn twaalfde contractjaar bezig bij Oranje-Rood (en voorloper Oranje Zwart), maar keert na de Olympische Spelen deze zomer niet meer terug.

De strafcornerspecialist van Oranje kiest na al die jaren in de hoofdklasse nu dus voor een avontuur in de Duitsland. ,,Ik heb altijd al eens in de Bundesliga willen spelen en ben blij dat ik nu de kans krijg bij Rot-Weiss, een van Duitslands bekendste clubs met een succesvolle geschiedenis. Hopelijk kan ik hier de komende jaren ook mijn bijdrage aan leveren in de competitie en de EHL", zo gaf Van der Weerden aan. ,,De kans om met coach André Henning te werken en met enkele van 's werelds beste spelers en grootste talenten, inspireert me om nog een keer het beste uit mezelf te halen. Ik kijk er erg naar uit.” 

Bij de club uit Keulen komt Van der Weerden met de Belgische keeper Vincent Vanasch een oud-ploeggenoot tegen. 

Met Oranje-Rood is sterkhouder Van der Weerden momenteel niet aan een bijster goed seizoen bezig. De Eindhovense club ging als nummer zes de winterstop in en moet in negen wedstrijden een achterstand van zeven punten wegpoetsen om nog de play-offs te halen. 

Volledig scherm
Verdediger Mink van der Weerden van Oranje-Rood © BSR Agency
 1. Nederlandse tophockeyster verwijdert Twitteraccount na uitlachen fan en weigert commentaar
  UPDATE

  Nederland­se tophockey­ster verwijdert Twitterac­count na uitlachen fan en weigert commentaar

  De internationale hockeyfederatie FIH heeft na een kwetsend bericht op sociale media van speelster Reneé van Laarhoven, vaste waarde bij Dames 1 van SV Kampong en vorig jaar nog hockeyinternational, de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld. ,,Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd”, laat de FIH weten.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.