Freeke Moes, hockeyster Oranje-Rood
Volledig scherm
Freeke Moes, hockeyster Oranje-Rood © OR

Moes bezorgt Oranje-Rood zege in seizoensopener

De hockeysters van Oranje-Rood hebben hun eerste wedstrijd van het nieuwe hoofdklasseseizoen gewonnen. In het Amsterdamse Bos werd Pinoké verslagen. Freeke Moes maakte in de 60ste minuut de winnende treffer: 1-2.

Na 14 minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door de bij toen nog Oranje Zwart opgeleide Sian Keil. Zij benutte een strafcorner en Oranje-Rood kwam ook vanaf kopcirkel in de 20ste minuut langszij. De Eindhovense ploeg van coach Tina Bachmann moet het nu hebben van de flats van Marli Rybacha. De sleeppushers Valerie Magis en Yibbi Jansen keerden Oranje-Rood deze zomer de rug toe en dat zal zich dit seizoen ongetwijfeld laten voelen in het aantal strafcornerdoelpunten. Hoewel ook nog de Japanse Shihori Oikawa en Argentijnse Majo Granatto met het oog op de komende Olympische Spelen niet konden blijven, staat het geraamte met Rybacha, Lisa Post, Lisa Scheerlinck, Daphne van der Velden, Freeke Moes, Laura Nunnink en Donja Zwinkels nog aardig overeind. Met een velddoelpunt besliste neo-international Moes de wedstrijd: 1-2.

,,De afgelopen drie jaar heeft Oranje-Rood de play-offs gehaald en ik zie geen reden om niet weer een ambitieus doel te hebben. We zijn allemaal niet tevreden als we het niet zouden halen", aldus Oranje-Rood-coach Bachmann. ,,Pinoké zie ik dit seizoen ook wel meedraaien om de vierde plaats. Dat lijkt nadelig, maar ik denk dat het eerder een voordeel is omdat teams meer punten van elkaar afpakken.” 

Rachelle Groot, Kim Janssens, Thirsa Kho, Floortje Maas, Juul van der Velden, Manuela Urroz Richter en Manuela Vilar del Valle maakten hun eerste officiële minuten voor Oranje-Rood.

Uitslagen: Pinoké - Oranje-Rood 1-2, Amsterdam - HGC 3-0, Bloemendaal - Victoria 3-1, Kampong - Den Bosch 1-9, Laren - SCHC 0-5, HDM - Hurley 1-1.