Volledig scherm
Oranje-Rood-speler Rizwan op archiefbeeld © Koen Suyk

Ook Pakistaanse hockeyers weg bij Oranje-Rood

Na Robert van der Horst (die stopt met tophockey) en Bob de Voogd (die verkast naar het Belgische Braxgata) vertrekken ook de Pakistanen Rizwan Muhammad (29) en Rashid Mehmood (31) bij Oranje-Rood. De Eindhovense hockeyclub verlengt hun aflopende verbintenissen niet. 

In een reactie laat voorzitter Harry van Hout van de Stichting Tophockey weten dat Oranje-Rood komend seizoen nog nadrukkelijker inzet op de eigen jeugd.  

Oranje-Rood neemt donderdag afscheid van Van der Horst, De Voogd, Rizwan en Rashid. Dat gebeurt in de rust van het play-off-duel tussen de vrouwen van Oranje-Rood en Amsterdam.

 1. Nederlandse tophockeyster verwijdert Twitteraccount na uitlachen fan en weigert commentaar
  UPDATE

  Nederland­se tophockey­ster verwijdert Twitterac­count na uitlachen fan en weigert commentaar

  De internationale hockeyfederatie FIH heeft na een kwetsend bericht op sociale media van speelster Reneé van Laarhoven, vaste waarde bij Dames 1 van SV Kampong en vorig jaar nog hockeyinternational, de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld. ,,Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd”, laat de FIH weten.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.