Volledig scherm
Een juichende Valerie Magis afgelopen seizoen na een rake strafcorner tegen HC Den Bosch. © Orange Pictures

Ook Valerie Magis weg bij Oranje-Rood

Valerie Magis (27) verruilt deze zomer Oranje-Rood voor het Belgische KHC Dragons in Brasschaat. De sterkhouder zegt na bijna tien jaar hoofdklasse toe te zijn aan een nieuwe impuls. Oranje-Rood raakt met het vertrek van Magis opnieuw een strafcornerspecialiste kwijt. Eerder werd bekend dat Yibbi Jansen (19) volgend seizoen voor SCHC in Bilthoven speelt. Zij gaat studeren in Amsterdam en zocht een club in de buurt.

Oranje-Rood wacht een flinke klus om het niveau van eerste damesteam op peil te houden. Maar liefst zes speelsters keren de club om uiteenlopende redenen de rug toe. Behalve Magis en Jansen verliest de club ook Fleur Broers (ook naar Dragons), Maud Renders (gaat een jaar reizen), Shihori Oikawa (terug naar Japan voor Olympische Spelen) en doelvrouw Sarah Sinck die in de Verenigde Staten gaat studeren.

De vrouwen van Oranje-Rood beleefden afgelopen jaar hun beste seizoen ooit. Met een record aantal punten bereikte de ploeg van coach Tina Bachmann voor de derde keer op rij de play-offs om de landstitel. In de de halve finales was vorige maand de latere landskampioen Amsterdam te sterk.