Volledig scherm
Donja Zwinkels van Oranje-Rood. ARCHIEFFOTO BERT JANSEN © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Oranje-Rood blijft ongeslagen in hoofdklasse zaal

De vrouwen van Oranje-Rood hebben over twee weken aan een overwinning genoeg om zich te plaatsen voor de finaleronde om het landskampioenschap in de zaal.

In Nijmegen won Oranje-Rood zaterdagmiddag met 3-1 van Groningen dankzij doelpunten van Donja Zwinkels, Wietske Velthuijs en Marlena Rybacha, de laatste twee uit een strafcorner. Daarna werd het in groep B tegen Nijmegen 4-4. De Eindhovense goals in het tweede duel kwamen op naam van Lisa Post, Daphne van der Velden (2) en Zwinkels. Omdat Oranje-Rood een 4-2 voorsprong verspeelde is de ploeg van coach Toon Siepman nog niet zeker van de kruisfinales. 

Op de laatste speeldag, 27 januari in Rotterdam, is de koploper met een zege op hekkensluiter Voordaan geplaatst. Anders krijgt Oranje-Rood later die dag een herkansing tegen Den Bosch, dat zonder Eindhovense misstap met Hurley om het tweede ticket voor de play-offs strijdt. Net als deze zaterdag kan Den Bosch over twee weken niet aantreden met de veldinternationals die op trainingsstage zijn met Oranje. Bij Oranje-Rood ontbraken om die reden Laura Nunnink en Yibbi Jansen. Pools international Rybacha sloot daarentegen zaterdag weer aan.

Uitslagen poule B: Den Bosch - Nijmegen 2-2, Voordaan - Groningen 2-1, Groningen - Oranje-Rood 1-3, Hurley - Voordaan 6-1, Nijmegen - Oranje-Rood 4-4, Den Bosch - Hurley 1-2.

Stand (per 13-1): 1. Oranje-Rood 8-20, 2. Hurley 8-15, 3. Den Bosch 8-15, 4. Groningen 8-8, 5. Nijmegen 8-6, 6. Voordaan 8-3.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement