Volledig scherm
Jake Whetton en de Belg Arthur Van Doren in actie tijdens de Olympische Spelen in Rio. © BELGA

Oranje-Rood haalt Australische sterspeler Jake Whetton in huis

Oranje-Rood heeft vanaf het nieuwe seizoen de beschikking over Jake Whetton. De spits van het Australische elftal heeft zich voor twee seizoenen gecommitteerd aan de hockeyers.

De 28-jarige Whetton is een voormalig ploeggenoot van Oranje-Rood-oefenmeester Robert van der Horst. In 2016 speelde de Australiër samen met de coach in de Hockey India League. Enkele maanden geleden namen de twee contact met elkaar op over een mogelijke samenwerking in Nederland.

Met tweehonderd interlands voor Australië haalt Oranje-Rood een ervaren rot in huis. Momenteel is Whetton een vaste waarde in de Australische competitie voor de Queensland Blades. 

 1. Nederlandse tophockeyster verwijdert Twitteraccount na uitlachen fan en weigert commentaar
  UPDATE

  Nederland­se tophockey­ster verwijdert Twitterac­count na uitlachen fan en weigert commentaar

  De internationale hockeyfederatie FIH heeft na een kwetsend bericht op sociale media van speelster Reneé van Laarhoven, vaste waarde bij Dames 1 van SV Kampong en vorig jaar nog hockeyinternational, de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld. ,,Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd”, laat de FIH weten.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.