Volledig scherm
© Orange Pictures

Oranje-Rood heeft play-offs niet meer in eigen hand na gelijkspel tegen Rotterdam

De mannen van Oranje-Rood hebben na het 4-4 gelijkspel tegen Rotterdam plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen hand. Oranje-Rood heeft evenveel punten als Amsterdam, maar die ploeg heeft dit seizoen meer overwinningen geboekt. Als Amsterdam volgende week van Pinoké wint, gaan de Amsterdammers naar de play-offs en Oranje-Rood niet.

Oranje-Rood gaf zondagmiddag een 3-1 voorsprong uit handen tegen Rotterdam. In de ongekend spannende wedstrijd begon de ploeg van interim-coach Toon Siepman sterk. Via een strafbal kwam Oranje-Rood na 13 minuten verdiend op voorsprong via Robert van der Horst. Na een hele reeks strafcorners was het voor Rotterdam in de zevende poging eindelijk raak. Tristan Algera zorgde aan het begin van het tweede kwart voor de gelijkmaker.

Na rust zette Oranje-Rood de goede lijn door. Binnen zeven minuten scoorden de Eindhovenaren tweemaal. Van der Horst sloeg met zijn backhand prachtig zijn tweede van de middag binnen; 2-1. Een paar minuten later maakte Mink van der Weerden uit een strafcorner 3-1. Rotterdam kwam aan het einde van het derde kwart door een goal van Simon Egerton terug tot 3-2.

Een superspannend laatste kwart volgde. Binnen vijf minuten stond de wedstrijd op zijn kop. Rotterdam scoorde twee keer. Via Simon Egerton en Jeroen Hertzberger werd het 3-4. Van der Weerden was nogmaals belangrijk met een rake strafcorner: 4-4. Hierna ging de wedstrijd alle kanten op, maar gescoord werd er niet meer.