Volledig scherm
Oranje-Rood laat zege liggen tegen Groningen. © Orange Pictures

Oranje-Rood laat zege liggen tegen Groningen

De hockeysters van Oranje- Rood hebben zondagmiddag niet kunnen winnen van de hekkensluiter van de Livera hoofklasse Groningen. Op de Genneper Parken werd het 4-4.

In de eerste helft kwam Oranje-Rood twee keer op achterstand uit een strafcorner van oud-international Willemijn Kuis-Bos. Tussendoor scoorde Lisa Scheerlinck namens de thuisploeg met een backhandschot. Groningen liep via een tip-in van Noor Hakker na weer een strafcorner in de tweede helft zelfs uit naar 1-3. Ook Oranje-Rood kon scoren vanaf kopcirkel, specialiste Yibbi Jansen tekende voor de 2-3.

In het vierde kwart haalde coach Tina Bachmann keepster Saskia van Duivenboden naar de kant voor een extra veldspeelster. Marlena Rybacha kreeg de rol van vliegende keep. Via Majo Granatto via al snel de gelijkmaker: 3-3. Een rake strafbal van Jansen leek de winnende, maar Groningen kreeg nog een strafcorner te nemen na het laatste fluitsignaal. Oranje-Rood kreeg de bal niet uit de cirkel en bij de derde poging was het raak via Marle Brenkman: 4-4.