Volledig scherm
Oranje-Rood - Bloemendaal. © Jean Pierre Reijnen

Oranje-Rood nu wel de sterkste na shoot-outs

De mannen van Oranje-Rood hebben zondag goede zaken gedaan in de strijd om een felbegeerd ticket voor de Euro Hockey League. In eigen huis versloegen de Eindhovense hockeyers Bloemendaal na shoot-outs. De wedstrijd was geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Volgende week zaterdag is de return in Bloemendaal. En eventueel volgt zondag 20 mei een beslissingswedstrijd in Bloemendaal.

Oranje-Rood leidde tot 50 seconden voor tijd met 2-1. Toen maakte Bloemendaal via Florian Fuchs - in ondertal - de 2-2. Shoot-outs moesten vervolgens een winnaar uitwijzen. Doelman Pirmin Blaak van Oranje-Rood werd de held van de middag. Hij maakte drie shoot-outs van Bloemendaal onschadelijk. Namens de thuisploeg scoorden Thomas Briels, Robert van der Horst (strafbal) en Benjamin Stanzl. Agustin Mazzilli miste de eerste shoot-out maar dat bleef zonder gevolgen.

Oranje-Rood was de wedstrijd tegen Bloemendaal goed begonnen. De ploeg kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Agustin Mazzilli en Jelle Galema. Beide keren stond een strafcorner van Mink van der Weerden aan de basis van de goals. Nog voor rust deed Bloemendaal iets terug via Roel Bovendeert; 2-1. Die stand bleef tot 50 seconden voor tijd op het bord staan.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement