Volledig scherm
Sander van Berkel (op archiefbeeld) was een van de uitblinkers bij Oranje-Rood. © Foto van de Meulenhof

Oranje-Rood stunt bij Kampong: 1-3

De mannen van Oranje-Rood hebben zondagmiddag voor een stunt gezorgd door te winnen bij Kampong: 1-3.

Met verdediger Joep de Mol en keeper Sander van Berkel als de grote uitblinkers aan Oranje-Rood-zijde gingen de Eindhovenaren met een 0-1 voorsprong rusten. Oranje-Rood kwam in het tweede kwart op voorsprong bij de eerste de beste strafcorner. Waar de corner zaterdag nog niet zo lekker liep bij Mink van der Weerden was het nu in één keer raak: 0-1. Hiermee haalden de gasten met kunst- en vliegwerk de rust. Van Berkel hield in de eerste 35 minuten zijn doel schoon met fantastische reddingen op strafcorners en de rebounds.

In de tweede helft drong Kampong aan maar de beste kansen waren voor Oranje-Rood. Nadat Thibeau Stockbroekx, Lucas Martinez en Thomas Briels kansen hadden gemist, was laatstgenoemde even later toch trefzeker. Van dichtbij liftte de Belgische aanvoerder de bal in het doel: 0-2. Tien minuten voor tijd maakte Boet Phijffer namens Kampong de aansluitingstreffer: 1-2. Hierna begon een stormloop op het doel van Van Berkel.

Drie minuten voor het einde wisselde Kampong zijn keeper voor een veldspeler. Een minuut later besliste Van der Weerden de wedstrijd met zijn tweede rake strafcorner uit evenveel pogingen: 1-3.