Volledig scherm
Oranje Rood juicht na de treffer van Morgenstern. © BSR Agency

Oranje-Rood trekt in shoot-outs aan kortste eind en ziet titeldroom in rook opgaan

De hockeyvrouwen van Oranje-Rood zijn uitgeschakeld in de strijd om het landskampioenschap. Na de 1-1 nam Amsterdam de shoot-outs beter: 3-1.Donderdagavond verloor Oranje-Rood het eerste duel van de play-offs met 2-5.

In het Wagenerstadion kwam Amsterdam, dit keer zonder international Eva de Goede, ook zaterdagmiddag op voorsprong. In de twaalfde minuut haalde spits Charlotte Vega de trekker over: 1-0. Oranje-Rood moest toen wel komen, ging druk zetten en creëerde ook kansen, waaronder vier strafcorners op rij. Magis wist die schotkansen niet te benutten. Na een half uur spelen kon Fiona Morgenstern vrij bij de tweede paal de bal op de plank knallen en die 1-1 stand hield Oranje-Rood vast tot aan de rust. Daarmee bleef de Eindhovense ploeg van coach Tina Bachmann in de race.

Amsterdam haalde niet het hoge niveau dat het donderdag wel op de mat legde en mede daardoor kon Oranje-Rood prima partij bieden. De Eindhovense vrouwen gaven niet op, hielden wel hun niveau op peil en voelden dat er wat te halen was. Dat was uiteindelijk het gelijke spel dat over de streep getrokken werd, het eerste resultaat van Oranje-Rood in drie jaar play-offs. Shoot-outs bepaalden dat dat helemaal niets waard was. Alleen Magis wist er eentje te maken namens Oranje-Rood.

Terwijl Amsterdam al zeker is van de finale, gaan in de andere halve finale Den Bosch en SCHC op herhaling.