Volledig scherm
Philip Meulenbroek van Kampong maakt in de allerlaatste minuut 1-0. © Orange Pictures/Stefan Koops

Oranje-Rood verliest in laatste minuut van Kampong: ‘Lijkt wel een vloek’

De mannen van Oranje-Rood gingen zondagmiddag 35 seconden voor het einde onderuit tegen Kampong; 1-0. Juist toen de Eindhovenaren in de slotfase op jacht ging naar de 0-1 sloeg Kampong via Philippe Meulenbroek in de counter toe.

De hockeyers van Oranje-Rood beleefden een deja-vu in Utrecht. De afgelopen jaren verloren ze al veel vaker in de slotminuut van Kampong. ,,Het lijkt wel alsof er een vloek op rust”, zei een aangeslagen Bob de Voogd, die een sterke wedstrijd speelde.

Coach Roger van Gent baalde na afloop van de gebrekkige countercontrole van zijn ploeg waardoor de goal viel. ,,We stonden bij de counter iets te veel naar voren. Als we een keer hadden kunnen winnen op Kampong was het vandaag geweest. We hebben zelf veel kansen gecreëerd en één kansje weggegeven.”

Dramatische reeks

Op papier is Oranje-Rood aan een dramatische reeks bezig. Na de winterstop verloor de Eindhovense ploeg drie van de vier wedstrijden. Van Gent: ,,Maar we hockeyen niet slecht. Ik zie in ons spel een opgaande lijn na de winterstop. Het gaat om details en die worden hard afgestraft.”