Volledig scherm
Roger van Gent. © roy lazet

Oranje-Rood verslikt zich opnieuw, Almere wint met 2-1

De hockeymannen van Oranje-Rood konden zich vrijdagavond niet herpakken van de nederlaag tegen HGC. In de uitwedstrijd tegen Almere moesten de Eindhovenaren met 2-1 het onderspit delven.

Vorige week ging het voor Oranje-Rood al mis op eigen veld tegen HGC na een dramatische openingsfase. Vrijdag leverde de confrontatie met laagvlieger Almere ook geen punten op. ,,Heel teleurstellend’', sprak coach Roger van Gent na afloop.

Volgens Van Gent speelde Oranje-Rood een hele vlakke eerste helft. Almere kreeg kort na elkaar twee strafcorners die beide werden benut. De equipe van Van Gent speelde in het eerste bedrijf te zwak de aansluitingstreffer te forceren.

Het duurde tot ver in de tweede helft voordat de Eindhovenaren op het scorebord kwamen. Mink van der Weerden trof vijf minuten voor tijd doel uit een strafcorner. ,,Toen gingen we alles of niets spelen, maar helaas leverde dat niets meer op.”

Van Gent hoopte in de eerste drie wedstrijden na de winterstop telkens de volle buit te pakken met zijn ploeg. ,,Nu sta je na twee wedstrijden op nul punten. Dit kan een keer gebeuren, maar ik verwacht zondag een reactie van mijn ploeg", aldus de coach. ,,We staan er nog steeds goed voor, maar dit mag gewoon niet meer voorkomen.’’