Sander van Berkel als doelman in actie namens Oranje-Rood.
Volledig scherm
Sander van Berkel als doelman in actie namens Oranje-Rood. © Archief DCI Media.

Oranje-Rood ziet doelman Van Berkel naar HC Tilburg vertrekken

HC Tilburg heeft een eerste slag geslagen op de transfermarkt. Doelman Sander van Berkel komt over van Oranje-Rood en volgt de gestopte Camillie van Emstede op. De sluitpost tekent voor twee seizoenen.

Van Berkel (20) heeft een geschiedenis bij HC Tilburg. Hij speelde in zijn jeugdjaren op de Oude Warande en was de afgelopen seizoenen tweede keeper achter international Pirmin Blaak.

Hoofdcoach Jeroen Delmée wilde Van Berkel graag aan zijn selectie toevoegen. ,,Dit seizoen heb ik Sander bij Oranje-Rood een aantal wedstrijden op hoofdklasseniveau zien hockeyen. Ik zie hem niet alleen als jongen van de club, maar zeker ook als jongen met potentie die niet voor niets al een tijd bij Jong Oranje zit. Hij is een waardige opvolger van Camille”, zegt hij.

Quote

Ik zie hem niet alleen als jongen van de club, maar zeker ook als jongen met potentie die niet voor niets al een tijd bij Jong Oranje zit.

Jeroen Delmée

Ambities van Jeroen, het team en de club

De keeper is blij met zijn overstap. ,,Ik kijk er ontzettend naar uit om de komende seizoenen weer bij HC Tilburg onder de lat te staan. De ambities van Jeroen, het team en de club spreken mij heel erg aan.”