Volledig scherm
PREMIUM
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Oud-hockeyster Van Geenhuizen won alles wat er te winnen viel en is nu mentaal klaar voor de veterinnen

zomerserieOud-hockeyster Miek van Geenhuizen (37) uit Eindhoven won alles wat er te winnen viel, met als hoogtepunt olympisch goud in 2008. Na haar afscheid in 2013 vertoeft ze buiten de spotlights.

Opeens stond ze daar tussen dames die twee keer zo oud waren. Als 14-jarige meisje speelde Miek van Geenhuizen voor het eerst in Dames 1 van Oranje Zwart. ,,Een paar weken eerder was ik nog ballenmeisje en keek ik op tegen de speelsters van het eerste. Nu stond ik plotseling binnen de lijnen, als ieniemienie meisje. Het was de tijd van onder anderen Saskia Beekwilder, Carla Oudenaarde, Simone van der Heijden en Noortje Relou", blikt Van Geenhuizen terug in haar ouderlijk huis in Eindhoven. ,,Ik weet nog goed dat ik na vijf minuten helemaal kapot was. De intensiteit was niet te vergelijken met een jeugdwedstrijd."

 1. Nederlandse tophockeyster verwijdert Twitteraccount na uitlachen fan en weigert commentaar
  UPDATE

  Nederland­se tophockey­ster verwijdert Twitterac­count na uitlachen fan en weigert commentaar

  De internationale hockeyfederatie FIH heeft na een kwetsend bericht op sociale media van speelster Reneé van Laarhoven, vaste waarde bij Dames 1 van SV Kampong en vorig jaar nog hockeyinternational, de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld. ,,Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd”, laat de FIH weten.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.
 3. Nederlandse tophockeyster onder vuur na uitlachen fan op Instagram: ‘Je bent een dikke trol’

  Nederland­se tophockey­ster onder vuur na uitlachen fan op Instagram: ‘Je bent een dikke trol’

  Tophockeyster en international Renée van Laarhoven is maandag in ernstige verlegenheid gebracht nadat ze een gigantische blunder op Instagram maakte. De 22-jarige Utrechtse maakte in een openbaar bericht een Argentijnse fan uit voor ‘dikke trol’, in de veronderstelling dat ze het als privébericht naar haar vriend verstuurde. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond reageert verontwaardigd en neemt afstand van het bericht. ,,Nederland houdt van de Argentijnse fans.’’