Volledig scherm
Nr 10 *max Kuijpers* en nr 10 *Thomas Briels* blokken een speler van Klein Zwitserland. © Foto van de Meulenhof

Prima zege voor de mannen van Oranje-Rood op Klein Zwitserland

De hockeyers van Oranje-Rood hebben zondag met 4-1 gewonnen van Klein Zwitserland.

Voor rust scoorden Niek van der Schoot en Joep de Mol. De 2-0 van De Mol was een beauty. Na een lange rush maakte hij het zelf af. In het derde kwart zorgde Mink van der Weerden uit een strafcorner voor de 3-0. De Argentijnse aanvaller Lucas Martinez pikte ook zijn doelpunt mee; 4-0. In de slotseconde maakte Klein Zwitserland 4-1 uit een strafcorner

Reservekeeper

Bij Oranje-Rood stond opnieuw reservekeeper Sander van Berkel op doel. Hij verving evenals 3 weken geleden tegen Rotterdam eerste doelman Pirmin Blaak, die nog kampt met de naweeën van een hersenschudding. Van Berkel onderscheidde zich met prachtige reflexen.

 1. Nederlandse tophockeyster verwijdert Twitteraccount na uitlachen fan en weigert commentaar
  UPDATE

  Nederland­se tophockey­ster verwijdert Twitterac­count na uitlachen fan en weigert commentaar

  De internationale hockeyfederatie FIH heeft na een kwetsend bericht op sociale media van speelster Reneé van Laarhoven, vaste waarde bij Dames 1 van SV Kampong en vorig jaar nog hockeyinternational, de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld. ,,Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd”, laat de FIH weten.
 1. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.
 2. Nederlandse tophockeyster onder vuur na uitlachen fan op Instagram: ‘Je bent een dikke trol’

  Nederland­se tophockey­ster onder vuur na uitlachen fan op Instagram: ‘Je bent een dikke trol’

  Tophockeyster en international Renée van Laarhoven is maandag in ernstige verlegenheid gebracht nadat ze een gigantische blunder op Instagram maakte. De 22-jarige Utrechtse maakte in een openbaar bericht een Argentijnse fan uit voor ‘dikke trol’, in de veronderstelling dat ze het als privébericht naar haar vriend verstuurde. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond reageert verontwaardigd en neemt afstand van het bericht. ,,Nederland houdt van de Argentijnse fans.’’