Volledig scherm
Eindhovenaar Robert van der Horst zondag in duel met Jesse van Minde van HC Tilburg. © Orange Pictures

Robert van der Horst (Oranje-Rood) stopt na seizoen

Na twintig seizoenen hoofdklassehockey zet Robert van der Horst aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn indrukwekkende carrière. De 34-jarige middenvelder maakte dat zondag na de wedstrijd tegen Tilburg aan de spelersgroep bekend.

Van der Horst bevestigde het nieuws aan deze krant, maar hij wil zijn besluit pas op een later moment toelichten.  De mededeling van de clubicoon komt onverwacht. Van der Horst had nog een contract tot medio 2020 bij Oranje-Rood.

Met het afscheid van Van der Horst verdwijnt een monument van de Eindhovense club. Hij werd viermaal kampioen met Oranje Zwart, de vereniging die in 2016 met EMHC fuseerde tot Oranje-Rood. Bovendien won Van der Horst in 2015 de Euro Hockey League met Oranje Zwart en werd hij over dat jaar uitgeroepen tot de beste hockeyer van de wereld. Tussen 2009 en 2012 speelde hij voor Rotterdam.

De 272-voudig international won in 2012 met Nederland olympisch zilver. Zijn laatste interland speelde hij op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.