Volledig scherm
Sander (l) en Jeroen Baart. © OR

Sander Baart keert bij Oranje-Rood terug op het oude nest

Met ingang van volgend seizoen keert Sander Baart terug op het Eindhovense nest. De 31-jarige centrale verdediger heeft voor twee seizoenen getekend bij Oranje-Rood.

De Oranje-international hockeyt nu nog bij Braxgata in de Belgische competitie. Bij HC Oranje-Rood wordt Sander Baart herenigd met zijn broer Jeroen, die de assistent is van hoofdcoach Robert van der Horst. 

Baart speelde van 2007 tot 2016 in het vaandelteam van voorloper Oranje Zwart.  Hij won in die periode drie landstitels en de EHL. ,,Ik heb negen fantastische jaren bij Oranje Zwart gehad met heel veel mooie momenten. Ongetwijfeld is er door de fusie het een en ander veranderd, maar hoe mooi zou het zijn om die momenten nu met Oranje-Rood te kunnen creëren. Daarbij is het toch ook wel heel speciaal om samen met je broer op het hoogste niveau te mogen werken”, zo licht Baart zijn keuze toe. 

Vervanger Van der Weerden

De routinier neemt achterin de plaats in van Mink van der Weerden. De strafcornerspecialist vertrekt naar Rot-Weiss Köln in de Duitse competitie.

 1. Nederlandse tophockeyster verwijdert Twitteraccount na uitlachen fan en weigert commentaar
  UPDATE

  Nederland­se tophockey­ster verwijdert Twitterac­count na uitlachen fan en weigert commentaar

  De internationale hockeyfederatie FIH heeft na een kwetsend bericht op sociale media van speelster Reneé van Laarhoven, vaste waarde bij Dames 1 van SV Kampong en vorig jaar nog hockeyinternational, de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld. ,,Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd”, laat de FIH weten.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.