Sensatie in Den Bosch: hockeysters Oranje-Rood verslaan landskampioen

VideoDe hockeyvrouwen van Oranje-Rood hebben in de hoofdklasse voor een sensatie gezorgd door te winnen bij regerend landskampioen Den Bosch. Aan de Oosterplas werd het 0-1 voor de Eindhovense ploeg van coach Tina Bachmann.

Oranje-Rood speelde goed mee en oogde eens niet geïntimideerd door de veelvoudig landskampioen. Veel kansen werden er door beide partijen in de eerste helft niet afgedwongen. Zowel Den Bosch als Oranje-Rood mocht twee keer aanleggen vanaf kopcirkel. Waar verdedigster Marli Rybacha voor Oranje-Rood twee keer knap redding bracht met haar stick, was de tweede Eindhovense poging wel raak. De inzet van Valerie Magis werd nog gesmoord, maar uit een nieuwe voorzet kon Jime Cedrés wel scoren: 0-1.

Matla

Na rust kreeg Den Bosch enkele goede kansen. Daarna werden ook nog twee Bossche strafcorners afgekeurd. Lieke Hulsen en Pien Sanders werkten de bal na een variant onreglementair in het doel. Frédérique Matla scoorde nog na het laatste fluitsignaal. Zo hield Oranje-Rood met hangen en wurgen stand en pakte het de eerste overwinning deze eeuw op FC Den Bosch.

Volledig scherm
Speelsters van HC Den Bosch in protest tegen de beslissing van de scheidsrechter om een doelpunt af te keuren tijdens de wedstrijd HC Den Bosch - HC Oranje Rood. © Peter van Gogh