Sensationele zege voor deze generatie van Oranje-Rood: 'Eindelijk is het gelukt'

VideoEen doelpunt van Jime Cedrés was voor de Eindhovense hockeysters van Oranje-Rood genoeg om te stunten tegen regerend landskampioen Den Bosch.

Heel even leek aan de Oosterplas in Den Bosch de stunt toch niet door te gaan. Frédérique Matla scoorde echter de 1-1 één seconde ná het laatste fluitsignaal. En dus mocht Oranje-Rood feestvieren. Nog nooit won deze generatie Eindhovense hockeysters van veelvoudig landskampioen Den Bosch. De laatste Eindhovense uitzege daar, van voorganger EMHC, dateerde zelfs uit 1991. ,,Supervet dit", vond Laura Nunnink. ,,Eindelijk is het een keer gelukt."

  1. Zwaarbevochten zege hockeysters op laatste Champions Trophy

    Zwaarbe­voch­ten zege hockey­sters op laatste Champions Trophy

    De Nederlandse hockeysters zijn in Changzhou met een zwaarbevochten zege begonnen aan de 23ste en laatste editie van de Champions Trophy. De zesvoudige kampioen, die in China zeker niet op volle sterkte is neergestreken, versloeg Japan met 3-1. Vijf minuten voor tijd bracht Maria Verschoor de wereldkampioen voor de eerste keer op voorsprong. Daarna besliste Marijn Veen het duel. De 22-jarige debutante van Amsterdam had ook de gelijkmaker op haar naam gebracht.