Volledig scherm
Toon Siepman archieffoto © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Siepman maakt seizoen af bij Oranje-Rood: ‘Je kunt de club niet in de steek laten’

Toon Siepman maakt het seizoen af als coach van de mannen van Oranje-Rood. De Eindhovense hockeyers spelen nog drie reguliere competitiewedstrijden. Ook bij de eventuele play-offduels om de landstitel blijft de bijna 66-jarige coach Heren 1 bijstaan.  

Siepman fungeert dit seizoen als assistent-trainer bij de mannen van Oranje-Rood, maar zat op zondag nooit op de bank. Na het plotselinge vertrek van  hoofdcoach Roger van Gent werd hij vorige week met lichte tegenzin tot eindverantwoordelijke gebombardeerd. Siepman liet afgelopen weekend weten dat hij een heel drukke agenda heeft en niet zit te wachten op een interim-klus als coach. Oranje-Rood heeft hem nu toch bereid gevonden het seizoen te voltooien. ,,Ik doe het niet alleen”, benadrukte Siepman op het clubkanaal Oranje Rood TV. ,,Ik heb met de assistenten Jeroen van Eijk en Rob Reckers en onze fysieke trainer Matthew Eyles gesproken. We gaan het met zijn vieren afmaken. Je kunt de club niet in de steek laten.”

Harry van Hout, voorzitter van de Stichting Tophockey van Oranje-Rood, reageerde dinsdag opgetogen. ,,We zijn heel blij dat Toon de handschoen heeft opgepakt samen met Jeroen, Rob en Matthew.” Van Hout onderstreepte eveneens dat het gehele  begeleidingsteam de schouders er onder gaat zetten.

Jay Stacy

Van Hout bevestigde dat hij vorige week heeft geprobeerd oud-Oranje Zwart-speler Jay Stacy (50) naar Eindhoven te halen om de hockeyers richting de play-offs te leiden. De voormalige topspeler van Australië bedankte echter voor de eer. Van Hout: ,,Na het opstappen van Roger wilden we iemand van buiten aantrekken met veel kwaliteit. Zodoende kwamen we bij Jay terecht, maar uiteindelijk is dat niet doorgegaan.”