Volledig scherm
Teleurstelling bij Oranje Rood nadat Marijn Veen (Amsterdam) de beslissende shoot-out heeft gescoord voor Amsterdam. © Koen Suyk/ANP

Van der Velden (Oranje-Rood): ‘Gehoopt dat we de volgende stap konden zetten’

Voor het derde seizoen op rij was het na twee wedstrijden in de play-offs klaar voor de hockeysters van Oranje-Rood. Amsterdam was zaterdagmiddag na shoot-outs voor de tweede keer te sterk. ,,We waren klaar voor een derde wedstrijd, maar we kunnen naar huis”, reageerde middenveldster Daphne van der Velden.

,,We speelden beter dan donderdag, tactisch hadden we het wat aangepast en met meer durf. Amsterdam was ook wat minder, dan is het altijd de vraag of dat aan hun zelf of aan ons lag. Af en toe waren we ongelukkig, een bal op de paal en corners die je net niet krijgt. Dat is de volgende stap, dat de laatste details net even wat beter moeten. Maar we waren dichtbij, ik ben blij dat we zo af konden sluiten.”

Het deed denken aan vorig jaar. Toen was Oranje-Rood in eigen huis ook kansloos tegen Amsterdam en maakte de Eindhovense ploeg het vervolgens in het Wagenerstadion toch nog spannend. Destijds viel vlak voor tijd het winnende Amsterdamse doelpunt, nu hield Oranje-Rood met sterk spel de gelijke stand wel vast en verloor het pas na shoot-outs. Routiner van der Velden haalt het zich niet meteen voor de geest, zij is in de ontwikkeling die het team doormaakt al een paar stappen verder. Om terug te kijken op het seizoen is het na de wedstrijd nog te vroeg. ,,Het balen overheerst. Ik had gehoopt dat we de volgende stap konden zetten. We hebben meer punten dan ooit, zijn sneller geplaatst voor de play-offs, hebben met de beker een prijs gepakt. Dit seizoen geeft vertrouwen en dus moet je tevreden zijn, maar dat voel je nu nog niet. Het is toch een teleurstelling dat we er niet minimaal een derde wedstrijd hebben uitgesleept. We wisten dat het niet makkelijk zou worden, Amsterdam heeft echt een heel goede ploeg.”