Volledig scherm
Mink van der Weerden. © Oranje-Rood

Van der Weerden fit, Van der Schoot nog een vraagteken bij Oranje-Rood

Oranje-Rood neemt het zondag bij de start van de hockeycompetitie in Wassenaar op tegen HGC. Het is nog onduidelijk of Niek van der Schoot kan spelen. Hij liep afgelopen dinsdag een dijbeenblessure op. Aanvoerder Mink van der Weerden is helemaal hersteld van zijn enkelblessure. Door die kwetsuur moest hij afgelopen juni de Champions Trophy in Breda aan zich voorbij laten gaan.

Coach Roger van Gent moet het de eerste twee competitiewedstrijden wel stellen zonder de Pakistaanse internationals Rizwan en Rashid. Zij nemen momenteel deel aan de Asian Games.

De ploegen in de hoofdklasse maken zich op voor een bijzonder seizoen. Door het WK hockey dat vanaf eind november in India wordt gehouden, eindigt de eerste seizoens helft bij de mannen al op 21 oktober. Medio maart wordt de competitie pas hervat. Dat heeft alles te maken met de nieuwe Hockey Pro League. Vanaf eind januari tot begin maart spelen de internationals wereldwijd wedstrijden tegen de beste acht landen van de wereld.

Van Gent noemt het WK hockey en de komst van de Pro League ‘een feit’. ,,Gezien de omstandigheden is dit volgens mij de meest optimale planning. We moeten het ermee doen.”